Logo opleidingen met perspectief
 

Stage

Het bieden van onderwijs is waar we als organisatie ons bestaansrecht aan ontlenen. Maar je hoeft geen leerling of student bij ons te zijn om bij ons te kunnen leren. Elk jaar opnieuw mogen we diverse stagiaires verwelkomen binnen onze scholen en bij de Ondersteunende Diensten. We investeren in hun toekomst en krijgen daar ook wat voor terug. De studenten brengen bijvoorbeeld de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied bij ons in de praktijk. Zo leren we van elkaar.

Stage als Leraar In Opleiding (LIO)
Een functie als leraar is afwisselend en uitdagend. Je werkdagen zijn dynamisch. Als (beginnend) leraar heb je veel kennis en ervaring nodig. Naast de kennis en ervaringen die je opdoet in de schoolbanken, doe je ook belangrijke praktijkervaring op voor de klas en in de school door middel van stages. Wanneer je stage loopt bij één van onze scholen verzorg je niet alleen (zelfstandig) lessen aan onze leerlingen en studenten, maar maak je echt deel uit van een team. Jouw inbreng als (aankomend) leraar zien wij als een meerwaarde voor onze scholen. Als aankomend leraar sta je er niet alleen voor. Vanuit de lerarenopleiding word je begeleid door een interne begeleider. Binnen onze scholen word je begeleid door een schoolopleider (stagebegeleider) die je wegwijs maakt binnen de school en jou begeleidt tijdens jouw stage.

Opleidingsschool
Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan de opleiding van toekomstige collega’s. Daarom is rsg de Borgen een opleidingsschool. Wij werken hiervoor samen met andere VO-scholen en de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden en de Rijksuniversiteit Groningen. Eerste- en tweedegraads leraren in spe doen een groot deel van de lerarenopleiding, zo’n 40%, bij één van onze vestigingen. Dat wordt opgebouwd van een snuffelstage tot drie dagen per week lesgeven. De studenten worden hierin goed begeleid. Schoolopleiders zijn onder meer verantwoordelijk voor het theoretische deel van de opleiding en de gehele organisatie rondom de studenten. Een aantal ervaren leraren, de zogenoemde coaches, zorgen voor de dagelijkse begeleiding van de studenten.