opleidingen met perspectief
 

Leven lang ontwikkelen

Om het beste uit elke leerling te halen is een bekwame leraar cruciaal. Personaliseren van het onderwijs betekent individuele talentontwikkeling in plaats van uniformiteit. Diversiteit in plaats van eenvormig onderwijs. Dit vraagt een andere rol van de medewerker, van jou dus. Van sturen naar begeleiden, van voorschrijven naar uitdagen en van antwoorden geven naar vragen stellen. Het voorbereiden van leerlingen op de toekomst en met leerlingen werken aan 21e eeuwse vaardigheden, vraagt van jou dat jij je blijft ontwikkelen.

Ook bij de Ondersteunende Diensten werken wij voortdurend aan onze deskundigheid, zodat wij van toegevoegde waarde blijven voor het onderwijs en de bedrijfsvoering in de scholen. Zo dragen wij (indirect) bij aan de kwaliteit van het onderwijs voor de leerlingen van Terra, rsg de Borgen en Dollard College. Daarom blijven we ontwikkelen en zijn we een lerende organisatie.

OGN Academie
Onderwijsgroep Noord faciliteert het leven lang ontwikkelen door een ‘knooppunt’ voor alles wat met leren, professionaliseren en innoveren binnen Onderwijsgroep Noord te maken heeft: de OGN Academie.

De OGN Academie is er voor iedereen in onze organisatie: directie, leraren en onderwijsondersteunend personeel en voor elke professionaliseringsvraag: van een training die op een vestiging wordt georganiseerd tot open aanbod; van workshop tot intervisie of coaching, van innovatietraject tot seminar of inspirerende lezing. Binnen onze organisatie is veel kennis aanwezig en we kunnen veel van elkaar leren. Waar het kan, zullen we werken met interne opleiders c.q. trainers. We stimuleren ook om te leren in je dagelijkse werkomgeving, direct in de praktijk dus en samen met jouw directe collega’s. Ook halen we met enige regelmaat inspirerende onderwijs- en organisatievernieuwers van buiten naar ons toe.

Noorderlink
Onderwijsgroep Noord is aangesloten bij Noorderlink, een samenwerking op het gebied van Human resource Management (HrM) en Human resource development (Hrd). Door kennis, expertise en best-practises uit te wisselen vergroten de organisaties in dit netwerk de mobiliteit en inzetbaarheid van hun medewerkers. Daarnaast zet Noorderlink zich in om goed opgeleid personeel voor het noorden te behouden en naar het noorden te halen. Zie voor meer informatie www.noorderlink.nl

Stadspartners
Onderwijsgroep Noord maakt deel uit van Stadspartners, een samenwerking van grote(re) werkgevers en instellingen in Groningen en omgeving. Stadspartners is een belangrijke schakel tussen ondernemers en mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Een belangrijk initiatief is de arbeidspool. Daarnaast is het informatienetwerk waar deelnemers ervaringen delen en samenwerken. Zie voor meer informatie www.stadspartners.com