opleidingen met perspectief
 

Werken bij

Solliciteer nu

Zij-instromer vakdocent Groene Ruimte (1647)

Terra
0.4- 4 FTE | Vacaturenummer: 1647 | Sluitingsdatum: 06 december 2021

Deze baan

Geef jij de Groene Ruimte van morgen verder vorm?
Wij zijn Terra. Wij leveren goed groen onderwijs voor de wereld van morgen. Een wereld die ons dagelijks inspireert, maar die ook verlangt dat we continu meebewegen. Als groene sector weten we hier als geen ander mee om te gaan. Natuur is immers nooit voorspelbaar. Wij als groene sector werken al eeuwen met dat gegeven. Dat zit in onze aard. En dus in Terra.

Wij zijn grondleggers van ontwikkeling. Ben jij dit ook? Dan is een baan bij Terra wat voor jou!

Wij zoeken enthousiaste zij-instromers die aan de slag willen als docent Groene Ruimte (Hovenier)
die de missie van onze opleidingen goed kunnen overdragen aan onze studenten.

Momenteel maken wij een groei door qua studenten en gezien de marktontwikkelingen zal dit de komende periode verder toenemen. Wil jij samen met een team gedreven (vak)docenten werken aan een duurzame groene wereld?

Jij krijgt als docent Groene Ruimte de mooie en waardevolle taak om jouw kennis en ervaring met onze studenten te delen. En hen te leren over de ontwikkelingen in het groen en welke bijdrage zij daar vanuit hun toekomstige vakgebied een rol in kunnen spelen.

Opleidingen binnen de Groene Ruimte
We zien dat onze groene omgeving verandert. Steden worden voller en de natuur krijgt het moeilijker. Hoe wij de groene ruimte om ons heen invullen wordt steeds belangrijker. In onze opleidingen binnen de Groene Ruimte gaan we aan de slag met vraagstukken die hier mee te maken hebben. Bijvoorbeeld met groene daken die ingezet worden als waterberging, welke rol speelt groen in het hittebestendig maken van steden of welke positieve invloed het groen heeft op de gezondheid van mensen. Hoewel de basiskennis van het groene vak nog altijd van groot belang is, houdt het werken in het groen dus veel meer in dan de meeste mensen denken…

Binnen het opleidingscluster Groene Ruimte bieden wij vier opleidingsrichtingen:
-Hovenier
-Groen & Cultuurtechniek
-Natuur, Water & Recreatie
-Opzichter/Uitvoerder Groene Ruimte

In al deze opleidingsrichtingen staat het opleiden samen met het bedrijfsleven centraal. Onze lessen vinden dus niet alleen op school plaats, maar zeker ook daar buiten.

Zij-instroomtraject voor professionals in de groene sector
Ben jij een professional in de groene sector en lijkt het je leuk om (deels) in het mbo-onderwijs je vakkennis te kunnen delen en overdragen? Dan is een zij-instroomtraject geschikt voor jou!
Je volgt dan een opleiding om je onderwijsbevoegdheid te behalen terwijl je tegelijkertijd ook al ervaring opdoet in het lesgeven in de praktijk. Dit kan fulltime, maar het is ook mogelijk om een baan als docent te combineren met een baan/ onderneming in de groene sector.

Wij gaan graag in gesprek met kandidaten uit het groene bedrijfsleven die zich op didactisch en pedagogische gebied willen scholen.

De functie van docent LB in het kort:
-Onderwijsuitvoering: het merendeel van je werk sta je voor de klas, ben je lessen aan het voorbereiden, ontwikkel je praktijkopdrachten en stel je examens en toetsen op en neemt ze af.
-Onderwijsontwikkeling: het groene onderwijs is constant in ontwikkeling. Je volgt deze ontwikkelingen en zorgt er samen met je vakcollega's voor dat dit op een goede manier wordt verwerkt in ons onderwijs.
-Begeleiding studenten: je begeleid en coacht studenten in hun gehele ontwikkeling, voert gesprekken met ouders, stagebedrijven en overige partners die betrokken zijn bij het onderwijs
-Professionalisering: je zorgt ervoor dat je eigen kennis en kunde op peil blijft. Dit doe je door formeel en informeel leren, intervisie met collega's, zelfanalyse etc. Daarnaast zorg je samen met je collega's voor de professionalisering van jullie als onderwijsteam.
-Onderwijsteamgerichte activiteiten: Terra is een team gecentreerde organisatie. Je levert een bijdrage aan het opstellen van het jaarplan, verdeelt de rollen in het team op juiste wijze, geeft elkaar feedback en ondersteuning en bedenkt initiatieven om het team sterker te maken.

Wij zoeken

collega's die:
-Ruime praktische vakkennis hebben op gebied van onderhoud en aanleg;
-Op een gepassioneerde wijze plantenkennis kunnen geven;
-Die vinden dat hovenier een ambacht is, maar ook open staat voor innovaties;
-Die de ruimte qua invulling van de lessen nemen en veel buiten met studenten en bedrijven aan de slag gaan;
-Die ook ingezet kunnen worden voor wervingsactiviteiten door bijvoorbeeld gastlessen aan VMBO leerlingen te geven;
-Zelfredzaam, creatief en ondernemend zijn en goed met diverse groepen mensen kunnen samenwerken;
-Die gevoel hebben bij de waarde van groen in themas als hitte stress, alternatieve waterberging, duurzaamheid, etc.;
-In het bezit zijn van rijbewijs BE;
-Bereid zijn op zich te willen laten scholen op didactisch en pedagogisch gebied, bijvoorbeeld door een opleiding te volgen aan het Stoas;

Voorwaarden zij-instroomtraject
-Je gaat tenminste 16 uur per week aan de slag in het onderwijs;
-Je hebt een hbo of wo opleiding afgerond (bij voorkeur in het groene vakgebied, maar dit is niet noodzakelijk);
-Je bent bereid om in 2 jaar tijd je PDG (pedagogisch didactisch getuigschrift) te behalen.

Wij bieden

Arbeidsvoorwaarden
Werken voor het mbo van Terra biedt de volgende aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden:
-Inschaling in schaal LB;
-Naast vakantiegeld (8%) ontvang je ook een eindejaarsuitkering van 8,33%.
-Werkgeversbijdrage in je aanvullende zorgverzekering.
-Betaald ouderschapsverlof.
-Fiscaal aantrekkelijke regelingen omtrent aanschaf fiets, laptop, smartwatch, fitnessabonnementen en meer.
-Alle arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de cao mbo.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van deze vacature nog vragen? Stuur dan een mail naar opleidingsdirecteur Joke Feldbrugge, j.feldbrugge@terra.nl.

Ben jij een ervaren professional in de groene sector die bereid is mee te bouwen aan onze opleidingen (BOL, BBL, branche opleidingen, cursus- en contractonderwijs)? Dan verzoeken we je digitaal te solliciteren.

Ben jij al vakdocent in het groen? Dan nodig wij ook jou van harte uit om te reageren!

Klik op de knop "solliciteer nu" om naar het sollicitatieformulier te gaan. Hier kun je je motivatiebrief en CV uploaden. Graag ontvangen wij jouw reactie zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 5 december 2021.

Solliciteer nu

Reacties van uitzendbureaus worden niet in behandeling genomen.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature