opleidingen met perspectief
 

Werken bij

Solliciteer nu

Directeur Bedrijfsvoering locatie Lindenborg

rsg de Borgen
Lindenborg
1 FTE | Vacaturenummer: 1236 | Sluitingsdatum: 31 oktober 2019

Deze baan

Zorg jij voor de professionalisering en verbinding die leerlingen, medewerkers en ouders voorziet in hun individuele behoeftes waardoor de Lindenborg (onderdeel van rsg de Borgen) klaar is voor de toekomst?
De Lindenborg verzorgt regionaal aan 1250 leerlingen onderwijs voor havo, atheneum, gymnasium en technasium.

Wij zoeken

Als directeur Bedrijfsvoering ben je de stuwende kracht om verder te bouwen aan de toekomst van de Lindenborg. Je zorgt voor verbinding op alle mogelijke vlakken. Dat doe je samen met de nieuw aan te stellen directeur Onderwijs. Je staat midden in de samenleving. Je kunt je hierdoor goed verplaatsen in de belevingswereld van leerlingen, docenten, ouders, onderwijsorganisaties en bedrijfsleven. Vanuit de verdere professionalisering als gerichte opgave, sluit je aan bij de vraagstukken die er spelen binnen de Lindenborg en de impact daarvan op rsg de Borgen. Het vasthouden van de strategische langetermijnvisie terwijl er tegelijk complexe verandervraagstukken zijn, is daarbij van belang.

Enkele cruciale onderwerpen (o.a. onderwijsproces, schoolklimaat, kwaliteitszorg en concurrentiepositie) voor het onderwijs vallen binnen je takenpakket. Samen met de directeur Onderwijs zoek je continu naar hedendaagse oplossingen voor de daarbij behorende toekomstige vraagstukken. Ook ga je samen door met het ontwikkelen van de scholengemeenschap zodat zij klaar is voor de toekomst (o.a. door digitalisering). Je bent hierbij de sleutelfiguur in de samenwerking tussen de verschillende locaties en denkt daarbij steeds vanuit het belang voor rsg de Borgen als geheel.

Bovendien ben je extern zichtbaar als een van de boegbeelden van rsg de Borgen. Bijvoorbeeld waar het gaat om het onderhouden van contacten met collega directeuren van andere (onderwijs)organisaties. Je hebt een zakelijke benadering van de onderwijsprocessen en bedrijfsvoeringsprocessen en speelt een belangrijke rol bij de financiële afwegingen in de besluitvorming.

Werkomgeving

rsg de Borgen biedt voortgezet onderwijs in de regio Westerkwartier-Noordenveld.
rsg de Borgen maakt samen met Terra en de Dollard college onderdeel uit van Onderwijsgroep Noord.
rsg de Borgen bestaat uit vijf scholen, zij staan open voor leerlingen en ouders van elke levensovertuiging:
1. de Esborg (Roden)- praktijkonderwijs en schakelklas
2. de Nijeborg (Leek) - vmbo
3. de Ronerborg (Roden)– vmbo, havo en atheneum (Dalton)
4. de Woldborg (Grootegast)– vmbo en havo
5. de Lindenborg (Leek) – havo, atheneum, gymnasium en technasium.

Bij rsg de Borgen werken 310 medewerkers. Samen bieden zij praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum, gymnasium en technasium aan 2.500 leerlingen. Binnen de Lindenborg is het de afgelopen periode turbulent geweest, daarom is er behoefte aan een directeur die zorgt voor stabiliteit en ontwikkeling.

Functie-eisen
* Je hebt een afgeronde (bedrijfskundige en/of -economische) opleiding en academisch werk- en denkniveau
* Je hebt aantoonbare affiniteit met (voortgezet) onderwijs
* Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met de in dit profiel geformuleerde werkzaamheden
* Je hebt een zakelijke benadering van bedrijfsvoeringsprocessen mede ontwikkeld binnen het onderwijs
* Je hebt een visie op duurzaamheid, kwaliteit van dienstverlening en samenwerking
* Je hebt een strategisch-inhoudelijke visie op de uitdagingen in het onderwijs in het bij-zonder gekoppeld aan bedrijfsvoering
* Je beschikt over sociale, communicatieve en organisatievaardigheden
* Je hebt aantoonbare ervaring met verandertrajecten binnen een complexe organisatie

Je bent te omschrijven als
* Een professional met visie op bedrijfsvoering van een maatschappelijke organisatie
* Een vertrouwenwekkend en inspirerend boegbeeld met natuurlijk gezag; is scherp op de bal en zacht op de relatie
* Een coachende en richtinggevende leidinggevende, die gewend is feedback te geven en te ontvangen
* Iemand die oog heeft voor de belevingswereld van leerlingen, docenten, ouders en andere groepen binnen en buiten de scholengemeenschap
* Een strategische verbinder die binnen een complex speelveld het gemeenschappelijk belang realiseert
* Iemand die gemakkelijk relaties opbouwt en deze op de goede manier weet te benutten.


Wij bieden

Een inspirerende mensgerichte omgeving waar je werkt aan complexe (verander)vraagstukken waarbinnen kwaliteit voorop staat. De cultuur voor docenten en leiding wordt gekenmerkt door begrippen als: open, no nonsens, direct.
Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract met een omvang van 1 FTE. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal € 4.316 en maximaal € 6.012 bruto per maand (schaal 13). Daarboven ontvang je conform de CAO-VO een vakantietoeslag van 8% en een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,4%. Daarnaast zijn er uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden om je als professional te blijven ontwikkelen.

Vragen?

Sollicitatieprocedure
De werving en selectie van deze functie is exclusief ondergebracht bij Indooruitstroom. Na de voorselectie, bestaande uit een (telefonisch) selectiegesprek en referentiecontrole, legt Indooruitstroom geschikte kandidaten voor aan de selectiecommissie. Deze commissie bepaalt welke kandidaten zij uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Hierna bepalen we de vervolgstappen in de selectieprocedure. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 01 -11-2019. De tweede gesprekken staan gepland op dinsdag 5-11-2019. Wij vragen je hiermee rekening te houden.
Je kunt rechtstreeks solliciteren via de knop "solliciteer nu". Je kunt dan je motivatiebrief en cv uploaden.

Bel of mail ons voor meer informatie: Frank Lucas, Manager Recruitment 06-20171504 (frank@indooruitstroom.nl) of John List, Directeur 06-29597999 (john@indooruitstroom.nl)

Solliciteer nu

Reacties van uitzendbureaus worden niet in behandeling genomen.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature