opleidingen met perspectief
 

Werken bij

Solliciteer nu

Functioneel Beheerder Office 365

Onderwijsgroep Noord
0.8- 1 FTE | Vacaturenummer: 1139 | Sluitingsdatum: 23 april 2019

Deze baan

Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van 1,5 jaar.

ONDERWIJSGROEP NOORD
Onderwijsgroep Noord is een bestuurlijke en organisatorische samenwerking van Terra, Dollard College en rsg de Borgen.
Terra biedt opleidingen op het gebied van groen, voeding, dier, natuur & milieu in het praktijkonderwijs, vmbo-groen, het Groene Lyceum, mbo en cursusonderwijs.
Het Dollard College en rsg de Borgen zijn brede scholengemeenschappen voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Het Dollard College heeft daarnaast vwo tweetalig onderwijs, zesjarige havo en een internationale schakelklas en rsg de Borgen het technasium.
Naast het bijbrengen van brede vaardigheden kenmerkt ons onderwijs zich evenzeer door de zorg voor een goede doorstroom. Bovenal streeft Onderwijsgroep Noord naar een zorgzame en veilige omgeving waarin persoonlijk talent tot ontwikkeling komt. Onderwijsgroep Noord heeft als algemene doelstelling eigentijds en kwalitatief goed onderwijs te bieden.
Onze kernwaarden zijn: gemeenschappelijk versterkend en bewust persoonlijk.
Binnen Onderwijsgroep Noord werken ruim 1.400 medewerkers op 23 vestigingen in Groningen, Friesland en Drenthe. Het College van Bestuur en de Ondersteunende Diensten zijn gevestigd in de stad Groningen en vormen de vierde stichting van de onderwijsgroep.

OPDRACHT OMSCHRIJVING
Binnen de Onderwijsgroep Noord richt de afdeling Informatisering & Automatisering, als onderdeel van ondersteunende diensten, zich op het ontwikkelen en beheren van de infrastructuur, de gegevenshuishouding, informatiesystemen en beleid.
Onderwijsgroep Noord richt zich op Office365 en het gebruik hiervan en heeft een project opgestart om deze beweging te maken. Het project omvat de implementatie van Office 365, trainingen, op te zetten richtlijnen en/of beleid en inrichting van een portaal. Als functioneel beheerder ben je een belangrijk aanspreekpunt in het project die dit mogelijk maakt.

DE FUNCTIE
Als functioneel beheerder ben je verantwoordelijk voor het functionele beheer van de nieuwe Office365 omgeving van Onderwijsgroep Noord. Momenteel wordt gebruik gemaakt van een eigen mailomgeving, windows file sharing en beperkt Sharepoint en Teams. Je neemt dus als projectmedewerker deel aan projecten die inzet vragen op, met name functioneel en organisatorisch vlak maar waar ook technische aanpassingen mogelijk zijn.

TAKEN
Functioneel beheer van Office365 en alle functionaliteiten die hierbinnen ter beschikking zijn gesteld.
Taken en verantwoordelijkheden omvatten onder meer
• Beheer van en meedenken over de inrichting en rechtenstructuur;
• 2e-lijns aanspreekpunt voor gebruikers bij storingen; analyseren, oplossen of opvolgen van storingen in samenspraak met projectteam, beheer en/of leverancier;
• Proactief realiseren van trainingen en materiaal ter bevordering van het gebruik.
• Proactief verzamelen van gewenste verbeteringen en prioriteiten stellen
• Up-to-date houden van de communicatiekanalen in overleg met projectteam en gebruikersorganisatie;
• Als projectmedewerker deelnemen aan I&A-gerelateerde projecten.

De werktijden zijn in overleg met het projectteam af te spreken. Daarnaast kan het voorkomen dat er werkzaamheden moeten worden verricht buiten de standaard werktijden.

Wij zoeken

een collega die voldoet aan de volgende eisen:

Competenties
• Resultaatgericht: het formuleren van te realiseren resultaten, dit uitdragen en als leidraad nemen voor je eigen handelen;
• Samenwerkingsgericht: bijdragen aan een gezamenlijk resultaat.
• Besluitvaardig: je neemt beslissingen en onderneemt acties;
• Omgevingsbewust: ervaring met werken in een bestuurlijke omgeving;
• Ondernemerschap, vernieuwend, neemt initiatief, komt met verbetervoorstellen.
• Het is belangrijk dat je klantbewust en integer kunt handelen en beschikt over een gedegen ICT kennis.
• Je beschikt over uitgebreide kennis en ervaring over Office365.
• Bereid tot het volgen van vakinhoudelijke opleiding

Opleidingen /certificeringen / ervaringseisen
• Ervaring als Functioneel beheerder, bij voorkeur bij een opleidingsinstantie;
• Werk-/denkniveau: HBO niveau.

Wij bieden

Een uitdagende functie binnen een plezierige werkomgeving, waarbij de kernwaarden centraal staan. Het gaat om een fulltime betrekking voor de duur van 1,5 jaar in schaal 8 volgens cao MBO met een maximaal salaris van €3203,- per maand met eventuele mogelijkheid op verlenging.

Over de definitieve invulling van Functioneel Beheer binnen de lijnorganisatie na het project moet nog een besluit worden genomen.

Vragen?

Informatie
Voor vragen kan contact worden opgenomen met dhr. R. Munster, afdelingsdirecteur, op telefoonnummer 050-529 29 29. Voor meer informatie over Onderwijsgroep Noord kijk op www.onderwijsgroepnoord.nl.

Geïnteresseerd?
Dan verzoeken we je digitaal te solliciteren. Klik op de knop "solliciteer nu" om naar het sollicitatieformulier te gaan. Graag ontvangen wij jouw reactie zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 22 april 2019.

Solliciteer nu

Reacties van uitzendbureaus worden niet in behandeling genomen.
Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel deze vacature