opleidingen met perspectief
Terra next 22/12/2017

Docent TerraNext in actie voor Stichting Mission Possible

In 9 dagen heen en weer naar Finnmark, de noordelijkste provincie van Noorwegen, een tocht van ruim 7.500 km. Dat is de uitdaging die Henk en Aaltje Bolhuis begin januari aan gaan. Henk is docent bij TerraNext. Dit alles om aandacht te vragen en geld op te halen voor het baby box project van de stichting Mission Possible.

In het Mission Possible Baby-Box project worden dozen met benodigdheden voor baby's en hun jonge moeders uitgedeeld in Bulgaarse Roma dorpen en in Rusland. In Bulgarije gaat het vooral om Roma-vrouwen die vaak al op erg jonge leeftijd voor de eerste keer moeder zijn geworden. In Rusland zijn het vooral jonge moeders die zijn opgegroeid in een weeshuis of in een gebroken gezin en nauwelijks voorlichting hebben gehad. In het project worden moeders getraind om andere moeders in hun omgeving tot steun te zijn. De BabyBox dozen bevatten niet alleen verzorgingsproducten en kleding voor de baby maar ook educatief materiaal voor de moeder. Medische zorg en voorlichting over opvoeden van kinderen, hygiene en voeding zijn een belangrijk onderdeel van het project. Meer informatie vindt u op www.missionpossible.nl.

De totale kosten voor een doos inclusief de bezorging, de voorlichting en de zorg voor moeder en baby bedragen € 50. Natuurlijk kan er ook een ander bedrag worden gedoneerd. Groot of klein, eenmalig of structureel, elke bijdrage is welkom! De start is op 5 januari 2018.Wilt u ook een donatie doen? Doneren kan op NL21 RABO 0142 1153 47 t.n.v. Het Tubhuis, o.v.v. ScancoveryTrail babybox of via de site van Mission possible o.v.v. team 36.

Deel dit bericht